Om Teoriprøven

Fakta om teoriprøven

Hvor afholdes teoriprøven?

Teoriprøven afholdes af politiet, normalt på en politistation.

Hvor længe varer en teoriprøve?

Teoriprøven varer 25 minutter.

Hvad skal jeg have med til teoriprøven?

Er du almindelig elev, skal medbringe din lektionsplan, ansøgning om kørekort og pas.
Skal du til kontrollerende prøve, skal du medbringe din ansøgning om kørekort, dit kørekort eller pas.
Er du i tvivl om du har de rigtige dokumenter, så spørg din kørelærer eller læs her hvilke dokumenter du skal have med til teoriprøven.

Må jeg bruge hjælpemidler til teoriprøven?

Nej. Du må ikke bruge hjælpemidler under teoriprøven. Du må ikke engang bruge din egen kuglepen og mobiltelefoner skal være slukket. Bliver du taget for at snyde til teoriprøven, vil du som minimum blive afvist / bortvist og skal betale nyt prøvegebyr.

Hvad består en teoriprøve af?

Prøven består af 25 billeder. Til hvert billede er der 2-4 spørgsmål. Billederne er ofte taget fra førersædet i en bil og forestiller en kørselssituation. Spørgsmålene skal besvares med et JA eller et NEJ. Svarer du forkert på et eller flere af spørgsmålene til et billede, har du fejl i det billede og det giver een fejl i prøven.

Hvor mange fejl må man have i teoriprøven

Du må have fejl i spørgsmålene til 5 uf af de 25 billeder som teoriprøven består af. Det betyder at du skal svare rigtigt på alle spørgsmål i 20 af de 25 billeder.

Hvornår får jeg svar på om jeg har bestået?

Du for svar på din teoriprøve, kort efter den er afsluttet.


Den traditionelle teoriprøve

Den normale teoriprøve i Danmark, er den traditionelle teoriprøve.
De 25 billeder bliver et lærred. Spørgsmålene skal besvares med et JA eller NEJ på et afkrydsningsark. Alle oplysninger og spørgsmål bliver læst op – der er intet på skrift.
Prøven varer 25 minutter og billederne skifter automastisk. Det er muligt at rette dine svar men du har ikke meget tid til det. Se her hvordan du retter et svar korrekt.

Du er ikke alene

I er flere som er til prøve samtidig. I vil sidde ved hvert jeres bord og se op mod lærredet hvor billederne bliver vist.

Afkrydsningsskema til teoriprøven

Autoskolens afkrydsningsskema til teoriprøven, kan gratis downloades her.

Den digitale teoriprøve

Den digitale prøve findes indtil videre kun i Hillerød og Køge, hvor systemet er blevet testet siden februar 2010. I dag er systemet gammelt og ustabilt, så du skal være forberedt på at det kan bryde ned, Der er desværrer ingen planer om at opdatere systemet.
Du gennemfører den digitale teoriprøve ved en computer. Spørgsmål og svarmuligheder vises på skærmen som tekst og kan høres i hovedtelefoner. Spørgsmålene besvares med et JA eller NEJ ved et klik med musen.
Du har max. 25 minutter til den digitale prøve og du bestemmer selv hvor længe du vil være om det enkelte billede. Er du færdig før tid, kan du vælge at afslutte prøven.
Du kan gå tilbage og rette dine svar. Hvis du bliver færdig før tid, kan du vælge at afslutte prøven.

Hvad synes eleverne om den digitale teoriprøve

Vi får rigtig mange positive tilbagemeldinger fra elever som har taget den digitale prøve. Især at man selv bestemmer tempoet og at man kan gå tilbage til de billeder man var i tvivl om og tjekke svarerne en ekstra gang, er eleverne glade for.