Kører du for stærkt ved vejarbejde

Pas på farten ved Vejarbejde

5 km/t for stærkt ved vejarbejde giver 2.000 kr. i bøde

Fra d. 15. april 2014 er det blevet dobbelt så dyrt at køre for stærkt ved vejarbejde. Det betyder at den mindste bøde ved hastighedsovertrædelser nu er 2.000 kr. Hvis det kun er tilladt at køre 40 km/t ved et vejarbejde og du kører 45 km/t, så vil bøden være 2000 kroner.

16 km/t = frakendelse af kørekortet

Grænsen for hvornår du vil få en betinget frakendelse af kørekortet er sat ned fra 60 til 40 procents fartoverskridelse ved vejarbejde. Hvis det kun er tilladt at køre 40 km/t ved et vejarbejde og du kører mere end 56 km/t, vil du få 6.500 kr. i bøde og en betinget frakendelse.
For at få føreretten igen, skal du bestå en ny teoriprøve og en køreprøve. Prisen for dette løber op 2-4.000 kr. og meget mere hvis du ikke består begge prøver første gang.

Forvent fartkontrol

Du må forvente, at der er fartkontrol ved vejarbejder. Politiet skal skaffe en hel del bødeindtægter til staten og med de ny bødetakster vil det jo gå dobbelt så hurtigt i forhold til en almindelig fartkontrol. Klik her og læs lovforslaget som blev godkendt.

Bliv klogere på fartgrænser, bøder mm

Sikkertrafik.dk kan du beregne din bøde og se hvornår du får klip i kørekortet ved forskellige hastighedsgrænser og hastigheder. Du kan også se hvor meget længere din standselængde bliver når du sætter hastigheden op.