Nye regler på kørekortområdet

De vigtigste ændringer

Fra den 27. marts 2020 sker der en ændring i reglerne på kørekort området. Reglerne er midlertidige og gælder indtil de bliver ændret igen. Her er de vigtigste ændringer.

Pausereglerne

Pausereglerne ophæves. Det er dog ikke tlfældet for personer der skal modtage særlig køreundervisning (de må stadig ikke have mere end 3 mdr. pause i mellem de modtager undervisning).

Det betyder, at du ikke længere skal bekymre dig over, om du har holdt for lang pause. Det kun er elever der skal modtage særlig køreundervisning, der skal passe på.
Bemærk: Loven gælder ikke bagud, så en pause der var for lang d. 26. marts 2020, er stadig for lang med de konsekvenser der var gældende på det tidspunkt.

Lægeattesten

Lægeattesten må ved udsteddelsen af kørekortet ikke være over et år og ni måneder gammel.

Det betyder, at hvis du ikke har bestået teoriprøven når lægeattesten er over 1 år og 9 måneder gammel, så skal du tage teoriprøven om. Lægeattesten har altså fået en gyldighed der er 6 måneder længere.
Bemærk: Loven gælder ikke bagud, så en lægeattest der d. 26. marts. 2020 var over 1 år og 3 måneder gammel, skal stadig fornyes.

Førstehjælpskursus

Førstehjælpskursus skal senest være gennemført ved tilmelding til den praktiske prøve.

Det betyder, at du får bedre tid til at få taget dit førstehjælpskursus og du kan gå til teoriprøve, selvom du ikke har dit førstehjælpsbevis.

Teoriprøvens gyldighed

Teoriprøven gælder nu i 18 måneder. Den er altså gyldig 6 måneder længere end i dag.

Det betyder, at den praktiske prøve skal bestås inden 18 måneder efter, at teoriprøven er bestået.
Bemærk: Loven gælder ikke bagud, så en teoriprøve der d. 26. marts. 2020 var over 12 måneder gammel, er ugyldig og skal tages om.