Sweetdeal på Kørekort blev ikke så sweet

Min søn har købt en lovpakke gennem ‘Sweetdeal’ hos køreskolen ‘X Trafikskole’ i København. Han har bestået teoriprøven, modtaget alle lovpligtige køretimer, og Trafikskolen har bestilt tid til glatbane på lørdag d. 18. April. Vi har været temmelig utilfreds med forløbet, og har derfor aftalt med en anden køreskole, at når han har været på glatbane, som jo er det sidste der mangler i den lovpakke vi har købt hos X Trafikskole, at den nye køreskole vil sørge for ekstra køretimer, samt tilmelding til køreprøve.
Vi er nu blevet ringet op af X Trafikskole, som siger at de kan se at min søn er blevet tilmeldt en anden køreskole, og de har derfor afbestilt hans tid til glatbane, samt at han skal møde op på køreskolen med kr. 3.300,- da det er ulovligt at skifte køreskole.
Kan det være rigtigt? Jeg mener ikke at det er ulovligt at skifte, især ikke når alle de lovpligtige ting, som der er betalt for, er udført.
Kan I hjælpe med svar?

Svar fra Autoskolen.dk

Hej

Det er til dato det groveste jeg har hørt. Den er lige til forsiden af Ekstra Bladet…

Vi kender godt til deres Sweetdeal hvor prisen er så lav at de tjener meget meget lidt på pakken – om overhovedet noget. Det er først efter pakken er brugt at de skal til at tjene penge på eleven. Det er sikkert derfor de farer så hårdt frem, for nu tjener de jo intet. Og i er ikke de eneste utilfredse vi kender til, derfor undrer det meget at de ligger så godt på Trustpilot.dk…

Der er intet ulovligt i at skifte køreskole/kørelærer. Det er der faktisk en del der gør.

Nu ved jeg ikke om der er en klausul i jeres Sweetdeal aftale, om at man ikke må skifte køreskole. Men det er i modstrid med den lovgivning køreskoler/kørelærere arbejder under.  I Bekendtgørelse om Kørekort §44, 9), Stk. 6 står der “Såfremt køreeleven skifter kørelærer i undervisningsforløbet, skal den hidtidige kørelærer udlevere sit eksemplar af lektionsplanen til den nye kørelærer til brug i køreelevens fortsatte køreundervisning.” Stort set det samme står der i Bilag 3, VI, 10) i samme bekendtgørelse. Med andre ord er det hensigten at køreeleven har ret til at skifte køreskole.

Jeg synes at i skal kontakte køreskolen og få den bane der er betalt for. Hvis de stadig nægter kan i true med at gå til politiet, pressen og dem som administrerer Sweetdeal…

I kan også vælge at sige at din søn kommer tilbage til køreskolen. Når glatbanen er overstået skifter han så køreskole. Men de vil sikkert have at han skal have køretimer inden han skal på banen –  det er jo nu de skal tjene det ind på ekstra timer, som de har sat til på deres Sweetdeal.

Det er en svær situation i er havnet i og jeg håber i får det løst. Og jeg vil meget gerne høre hvordan det er gået.

Besked fra autoskolen.
Desværre har du oplyst en forkert email, så vi har ikke kunne sende svaret direkte til dig.