Kørelæreren Råbte Højt og Skældte Ud

Håber I lige kan hjælpe os.

Vores datter er startet på kørekort. Hun er en meget sårbar og følsom pige, og allerede efter første køretime var hun meget nervøs pga kørelærerens tilgang til hende. Vi prøvede at opmuntre hende, men hun følte det blev værre og værre. Hun syntes kørelæreren var sur, at hun råbte højt og skældte ud. Vores datter var faktisk bange for kørelæreren.

Vi sagde, at hun bare skulle spørge, hvis hun var i tvivl om noget. Hun kom hjem og fortalte ting som at kørelæreren, da hun havde spurgt hende om noget, havde svaret “det lærte du i sidste teoritime” – og at hun råbte ting som “hvorfor bliver du ved med at gøre det på den måde, når jeg siger, du ikke skal” osv.

Efter 4. og 5. køretime græd vores datter, da hun kom hjem. Vi foreslog hende så, at hun skulle skifte kørelærer. Det turde hun først ikke af frygt for at få skældud – igen – af sin kørelærer. Vi tog derfor over og ringede selv til en anden kørelærer og aftalte så et skifte.

Vi ringede til hendes første kørelærer og sagde, at det var jo ikke sikkert, at hun havde råbt, som vores datter følte det, men at fakta i hvert fald var, at de ikke havde kemi sammen. Hun accepterede og sagde, at der ville blive tilbagebetalt penge.

Hun har nu returneret 3000 kr ud af de 12.000 kr der er betalt ved start. Kørelæreren nægter at lave en opgørelse over regnestykket, men siger at de 2000 kr er 1550 kr for glatbane og 450 kr for bil til prøve – de resterende 1000 kr skulle så være for de ca 11-12 køretimer vores datter ikke har fået. Vi synes det lyder meget urimeligt.

Hvad mener I? Og har vi mulighed for at klage?

Kørelæreren har desuden været meget ubehøvlet overfor os, når vi har ringet og bedt om en opgørelse. Første gang smækkede hun røret på med ordene “der er ikke mere i den sag” (fordi hun ikke ville give os en opgørelse over regnestykket) – og da jeg så ringede igen, afsluttede hun samtalen med et “jeg har intet til overs for jer – farvel”.

Det gode er, at vores datter er startet ved en rigtig sød kørelærer. Han forklarer tingene grundigt, er stille og rolig – og hun er hurtigt blevet en langt bedre bilist, fordi hun er tryg og ikke bange! Hun har dog ikke råd til at betale dobbelt for kørekortet, fordi den første kørelærer ikke vil refundere de 11 køretimer der er betalt for, men ikke fået.

Hvad gør vi? Og hvad er der af regler ved køreskoleskift?

På forhånd tak for hjælpen
Venlig hilsen L…

Svar fra Autoskolen.dk

Hej L…

Det er godt at din datter er kommet til en god kørelærer.

I er desværre ikke de eneste der har lignende historier og der er 2 ting i spil når man skifter kørelærer. Den ene er lovgivningen vedrørende køreundervisning. Der står det klart at man har ret til at skifte kørelærer. Den anden er det økonomiske og det følger en anden lovgivning.

Det er sådan, at har man købt en pakke, har man som udgangspunkt indgået en bindende aftale, som ikke kan fortrydes. Det betyder at man ikke har ret til at få penge tilbage, hvis man skifter kørelærer og dermed bryder aftalen. Mange køreskoler vil dog normalt omregne det man har brugt i pakken til køreskolens listepriser og trække det fra det beløb pakken koster. Bliver der noget tilbage, er det så det man kan få udbetalt. Men det er 100% op til køreskolen om der bliver tilbagebetalt noget. Vi har lavet en vejledning til hvordan man skifter kørelærer, hvor i kan læse mere https://www.autoskolen.dk/raad-og-hjaelp/skift-koerelaerer/

Hvis i vil klage over køreskolen, kan i læse mere om hvordan her https://www.autoskolen.dk/raad-og-hjaelp/klag-over-koerelaerer/.  Hvis i vil klage, vil jeg anbefale at i gør det uden at inddrage jeres datter mere end højest nødvendigt, så hun får ro til at gøre sig færdig.

Jeg håber i kan bruge svaret.

Med venlig hilsen
Autoskolen.dk